Klaus Iohannis revine asupra creșterii cheltuielilor pentru apărare

Klaus Iohannis revine asupra creșterii cheltuielilor pentru apărare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis luni, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, că aceasta este una "dintre cele mai importante categorii de forţe ale Armatei României, care desfăşoară misiuni complexe, cu un rol esenţial în asigurarea apărării şi securităţii ţării noastre".

"Militarii din Forţele Terestre demonstrează o pregătire foarte bună, capacitate de adaptare rapidă şi eficienţă în cadrul structurilor NATO. Datorită nivelului lor înalt de profesionalism, militarii noştri au o contribuţie substanţială la imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat", evidenţiază şeful statului, în mesajul menţionat.

El adaugă că în prezent "ne aflăm într-un context de securitate complicat, rezultat al agresiunii armate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi se impun, aşadar, măsuri speciale suplimentare, cu caracter strict defensiv". "La Summitul extraordinar al NATO din 24 martie, prin implicarea activă şi susţinerea ţării noastre, s-au luat decizii ferme pentru consolidarea pe termen lung a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Una dintre cele mai importante decizii pentru România este cea privind constituirea unui grup de luptă al NATO în ţara noastră, alături de alte trei astfel de structuri pe Flancul Estic al Alianţei, demers care reflectă coeziunea, solidaritatea şi determinarea aliate. În ceea ce ne priveşte, România este şi va continua să fie un important furnizor de securitate şi stabilitate în Sud-Estul Europei, precum şi la nivel euroatlantic. Consolidarea capacităţii de apărare reprezintă o prioritate strategică pentru ţara noastră, aşa cum rezultă şi din decizia de a creşte cheltuielile pentru apărare de la 2% la 2,5% din PIB începând de anul viitor", menţionează preşedintele Iohannis și subliniază că se va intra într-un proces accelerat de modernizare a înzestrării, astfel încât să poată fi îndeplinite cu succes misiuni dintre cele mai complexe.

"Dragi militari, prin profesionalismul, disciplina, hotărârea şi spiritul de sacrificiu pe care le dovediţi zi de zi, demonstraţi că sunteţi pregătiţi în orice moment să vă apăraţi patria şi valorile pe care le împărtăşim cu aliaţii şi partenerii noştri din Uniunea Europeană şi NATO. (...) Urez mult succes în îndeplinirea misiunilor tuturor militarilor şi personalului civil din Forţele Terestre aflaţi la datorie sub faldurile drapelului nostru tricolor. La mulţi ani!", mai afirmă şeful statului, în mesajul transmis luni.

Citit 553 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2022 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.