Radarul mărfurilor, obligatoriu din luna iulie

Radarul mărfurilor, obligatoriu din luna iulie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Radarul mărfurilor pentru produsele cu risc fiscal ridicat este obligatoriu din iulie, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului. Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizării în sistemul

Ro e-Transport (radarul mărfurilor) sunt cele care au o masă maximă autorizată de minim 3,5 tone, încărcate cu bunuri cu risc fiscal ridicat cu o masă brută totală mai mare de 500 kg sau o valoare totală mai mare de 10.000 de lei, aferente cel puțin unei relații comerciale care face obiectul transportului, conform Hotnews.ro, iar ANAF a pregătit și procedura de aplicare.

Conform unui alt ordin, publicat deja în Monitorul Oficial, produsele cu risc fiscal ridicat sunt: legume, plante, rădăcini și tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, băuturi, lichide alcoolice și oțet, sare, sulf, pământuri și pietre, ipsos, var și ciment, îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte, încălțăminte, ghete și articole similare, părți ale acestor articole, fontă, fier și oțel.

Dacă există un transport de bunuri cu risc fiscal ridicat, dar și alte bunuri ce nu sunt considerate cu risc fiscal, toate bunurile transportate se vor declara în sistemul RO e-Transport.

Citit 618 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2022 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.