Fonduri europene pentru baterii și panouri fotovoltaice

Fonduri europene pentru baterii și panouri fotovoltaice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Energiei a lansat în consultare publică documentele privind accesarea fondurilor europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru realizarea de baterii, panouri fotovoltaice şi capacităţi de stocare, a anunţat, pe Facebook, ministrul de resort, Virgil Popescu.

Lanţul valoric industrial al bateriilor va atinge o capacitate anuală totală de fabricaţie şi asamblare a bateriilor de cel puţin 2 GW, în timp ce lanţul valoric industrial al celulelor şi panourilor fotovoltaice va atinge o capacitate anuală totală de cel puţin 200 MW până la 31 decembrie 2025.

Perioada de depunere a proiectelor este 30 iunie 2022 - 30 iunie 2023.

Solicitanţii eligibili sunt întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înfiinţate) şi microîntreprinderile, cât şi întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislaţia specifică din statul membru a cărei naţionalitate o deţin şi cu condiţia înregistrării la ONRC în România.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 260 milioane de euro.

Citit 1492 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2022 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.