Modificarea Constituției nu reprezintă o urgență

Modificarea Constituției nu reprezintă o urgență
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că modificarea Constituţiei nu reprezintă, în prezent, o urgenţă, având în vedere criza energetică, războiul din Ucraina şi criza economică. "Din câte ştiu, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu mai poate candida în viitor. Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Ce facem? Mergem pe urmele lui Putin? (...) Eu cred că noi ne dorim ca societatea să meargă înainte, să evolueze, nu să facem paşi înapoi. Este exclus un astfel de scenariu din punctul meu de vedere şi cred că şi din punctul de vedere al domniei sale", a afirmat Ciolacu, duminică, într-o emisiune la Prima TV.

În opinia sa, modificarea Constituţiei nu reprezintă o urgenţă în acest moment, însă admite că există "teme de dezbatere" pe acest subiect. "Eu am promis, când colegii mei m-au ales preşedinte, întâi interimar, pe urmă preşedinte la PSD, am făcut o promisiune că PSD nu va mai ieşi din agenda cetăţenilor şi urgenţele pe care le au românii. Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică, urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei", a susţinut el.

Liderul social-democraţilor consideră că ar trebui să se analizeze unde este "depăşită" Constituţia României şi care ar fi urgenţele. "Nu ştiu, reorganizarea administrativă dacă am fi făcut-o la timpul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene şi administrativ am fi fost pregătiţi mult mai bine. Suntem singurul stat care are trei nivele administrative. (...) Lipseşte regiunea", a explicat preşedintele PSD.

Întrebat dacă până în 2024 se va schimba forma de guvernământ şi dacă România va rămâne republică semi-prezidenţială, Marcel Ciolacu a răspuns: "Nu pot să garantez acest lucru. Haideţi să depăşim urgenţele pe care le au românii".

În plus, liderul social-democrat a declarat că PSD și PNL vor candida separat la alegerile din 2024, explicând că cele două partide au „doctrine separate și valori separate”. ”Acel USL s-a constituit fiindcă lideri politici din momentul acela au considerat că trebuie să se unească împotriva unui duşman. Eu nu am duşmani şi după cum l-am văzut pe domnul Ciucă nici dânsul nu este în zona asta de duşmani. Avem adversari politici. Atunci s-au unit cu toţii împotriva lui Băsescu. (...) Nu suntem în acel context", a spus Marcel Ciolacu, la Prima Tv.

Citit 630 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.