„Roșiile, laptele și brânza nu vin de pe Facebook”

„Roșiile, laptele și brânza nu vin de pe Facebook”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a pledat joi pentru educarea tinerei generaţii în vederea "răsădirii" dragostei de pământ şi de activitatea agricolă şi a adăugat că liceele agricole trebuie să devină platforme de excelenţă pentru universităţile de profil.

"Dragostea faţă de pământ şi faţă de această nobilă activitate - agricultura - trebuie însămânţată în inimile copiilor noştri încă de mici. E foarte important să ne uităm şi către perioada de educaţie gimnazială a tinerelor generaţii. Poate că mulţi dintre copiii noştri consideră că roşiile excepţionale pe care România le are, ardeii, castraveţii, laptele, brânza, vin pe Facebook, printr-un telefon. Lucrul acesta ştim cu toţii că nu este posibil şi trebuie să le răsădim dragostea faţă de pământ şi de activitatea agricolă şi asta o putem face, evident, doar prin educaţie", a declarat Chesnoiu, la aniversarea a 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Ministrul a precizat că a luat decizia ca, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, atenţia să fie îndreptată către şcoala gimnazială, astfel încât tinerii care îşi vor îndrepta atenţia pentru studierea agriculturii la liceele cu profil agricol să nu fie distribuiţi doar de calculator la finalizarea studiilor gimnaziale.

Citit 558 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2022 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.