Investiții importante la COS Târgoviște

Investiții importante la COS Târgoviște
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grupul Beltrame, care a achiziţionat COS Târgovişte în luna martie a acestui an, a reluat producţia sub formă de teste şi a demarat procesul de modernizare a combinatului, având în plan investiţii totale de aproape jumătate de miliard de euro în următorii cinci ani, a afirmat, joi, Carlo Beltrame, Group Business Development al companiei, într-o conferinţă de presă. Momentan, combinatul este în teste, iar producţia efectivă va începe în circa o lună, sub brandul Donalam. "Noua fabrică va avea cel mai redus nivel de emisii cu efect de seră din industrie", a spus Beltrame.

Odată cu finalizarea acestei fabrici verzi, preconizată în 2024, Donalam Târgovişte va avea o mie de angajaţi şi va atinge o capacitate de 700.000 - 800.000 de tone de oţel-beton şi sârmă laminată pe an. Aceasta ar însemna jumătate din necesarul intern al ţării, care este de circa 1,5 milioane de tone pe an.

Întrebat care sunt principalele provocări în implementarea planului, el a indicat concurenţa din partea producătorilor din alte zone ale lumii, unde nu există constrângeri de mediu. O altă problemă este preţul energiei, a completat Beltrame. Compania deţine şi combinatul de prelucrare a oţelului de la Călăraşi.

Citit 816 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.