Amplasament pentru o centrală cu reactoare modulare

Amplasament pentru o centrală cu reactoare modulare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a efectuat, la solicitarea Nuclearelectrica, o misiune SEED (Site and External Events Design) în România pentru a evalua procesul care a fost urmat în alegerea primului amplasament pentru o centrală cu reactoare modulare mici, la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa.

"Cu scopul de a avea un proiect foarte sigur şi robust în România, Nuclearelectrica SA a solicitat AIEA o evaluare obiectivă, independentă şi de specialitate a procesului de selecţie a amplasamentului la Doiceşti. Misiunea SEED, care a avut loc la finalul lunii august şi a durat trei zile, a evaluat modul în care România a desfăşurat procesul de selecţie a amplasamentului în raport cu standardele de securitate nucleară ale AIEA, inclusiv impactul potenţial al unor evenimente externe asupra unui amplasament. Echipa misiunii a fost formată din trei experţi din Germania, Turcia şi Regatul Unit", se menţionează într-un comunicat al Nuclearelectrica.

Societatea Naţională "Nuclearelectrica" este compania naţională producătoare de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,49% din acţiuni.

Citit 555 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.