Citate din societatea civilă și din Biblie, la aniversarea DNA

Citate din societatea civilă și din Biblie, la aniversarea DNA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Procurorul general Gabriela Scutea a lăudat, marţi, DNA pentru rezultatele în lupta anticorupţie în cei 20 de ani de activitate, în discurs fiind inserate sloganuri ale societăţii civile şi un citat din Biblie.

"Vă adresez mulţumiri pentru readucerea în prim-plan a reuşitelor, a provocărilor întâmpinate de DNA, a momentelor în care energia procurorilor a fost împinsă mai departe de un slogan celebru: «DNA să vină să vă ia». Încrederea societăţii este ataşată misiunii DNA şi ideii de bine şi bunăstare pe care această instituţie trebuie să o protejeze. În mod realist şi raţional, vedem sensul mesajelor centrate pe: mai bine, mai mult, mai rapid, nu ca o critică a activităţii unei instituţii de acest nivel, ci în sensul menţinerii ritmului la fel cu dinamica socială", a spus Gabriela Scutea, în cadrul unui eveniment aniversar organizat la Cercul Militar, unde a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Procurorul general a subliniat că printre provocările cu care s-au confruntat procurorii în ultima vreme s-a numărat şi desfăşurarea anchetelor în timpul pandemiei de COVID-19, iar apoi a rostit un citat din Biblie şi a amintit de "situaţia dificilă" în care s-a aflat DNA în perioada 2017-2019. "Nicio altă instituţie nu are ancore aşa de puternice în dispoziţii convenţionale, pentru asigurarea independenţei şi concentrarea pe eficienţă. Spiritul instituţiei în perioada dificilă 2017-2019 a fost unul pătrunzător, concentrat şi cu calm, atât cât ne permite statutul de procuror. Am depăşit doi ani de pandemie şi suntem la graniţa unui război. Doresc să închei cu un citat din Biblie, dar care este dincolo de noi şi de timpuri: «Ferice de cei ce păzesc Legea, de cei ce înfăptuiesc dreptatea în orice vremuri»", a încheiat Scutea.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a cerut marți ca pachetul de legi ale Justiției să fie "în acord cu recomandările organismelor europene". În discursul susținut la DNA, Klaus Iohannis nu a făcut referire la o instituție anume, dar solicitarea sa vine la două săptămâni după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut României să nu adopte legile Predoiu până când nu primește avizul Comisiei de la Veneția. Șeful statului a mai spus că lupta anticorupție rămâne un obiectiv al mandatului său de președinte, arătând că în activitatea DNA au fost înregistrate "obstacole, regrese și eșecuri punctuale".

Citit 672 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.