România solicită noi măsuri de sprijin pentru economie

România solicită noi măsuri de sprijin pentru economie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România a solicitat la Bruxelles măsuri adiţionale de sprijin pentru sectoarele economice afectate de războiul din Ucraina, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

"În cadrul reuniunii COMPET, le-am transmis omologilor mei europeni din domeniul Economiei şi Industriilor un mesaj clar: România manifestă îngrijorare cu privire la posibilitatea creşterii preţurilor de achiziţie la nivelul consumatorului final. În acest context, achiziţiile de produse circulare şi protejarea grupurilor vulnerabile ar trebui susţinute", a transmis, vineri, ministrul gălățean al Economiei, Florin Spătaru. 

România pledează pentru măsuri adiţionale de sprijin pentru sectoarele economice ce continuă să fie afectate de conflictul din Ucraina. La nivelul Ministerului Economiei există o preocupare semnificativă pentru impactul asupra preţului final al bunurilor şi competitivitatea operatorilor economici în ansamblu, inclusiv ca rezultat al măsurilor de reducere a consumului energetic, lipsa materiilor prime şi creşterea costurilor pe diverse lanţuri valorice. "Investiţiile viitoare vor trebui să fie orientate către modele de afaceri sustenabile, care vor reduce semnificativ amprenta de carbon pe baza materiilor prime utilizate, sporind durata de viaţă a produselor, posibilităţile de recuperare sau reciclare, venind cu soluţii de eliminare a reziduurilor finale", a declarat ministrul Economiei.

Totodată, în cadrul consiliului COMPET, s-a discutat despre noul Instrument pentru situaţii de urgenţă al pieţei unice, cadru de guvernanţă în situaţii de criză ce urmăreşte funcţionarea normală a Pieţei Unice şi a tuturor mecanismelor instituite la nivelul acesteia.

Citit 664 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.