Tinerii cred că România merge într-o direcție greșită

Tinerii cred că România merge într-o direcție greșită
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România se confruntă cu un fenomen îngrijorător. Astfel, peste 60% din tinerii români consideră că România merge într-o direcție greșită și nu au încredere în Parlament, Guvern și Președinție, iar numărul tinerilor care părăsesc definitiv țara s-a dublat în ultimii 10 ani, arată documentul întocmit de Alexandru Manda, cu sprijinul IRES și al Societății Academice Române, citat de G4Media.

Conform datelor Comisiei Europene, la 1 ianuarie 2021, în România trăiau 3.039.883 de tineri cu vârste între 15 și 29 de ani, adică aproape 16% din totalul populației României. Deși se află printre primele locuri în UE la numărul de tineri în cifre absolute, ca procent din totalul populației, România se află sub media europeană.

În acest context, modul în care se raportează tinerii la societatea în care trăiesc trage un semnal de alarmă asupra modului în care va arăta viitorul: 64% dintre tineri (18-29 ani) consideră că România merge într-o direcție greșită, în timp ce doar 35% apreciază direcția ca fiind una bună. În plus, între 63 și 65% dintre tinerii români declară că nu au deloc sau aproape deloc încredere în Guvern sau în Parlament.

Citit 451 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2022 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.