300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare

300 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Economiei, gălățeanul Florin Spătaru, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, după o vizită de lucru la COS Donalam, că industria prelucrătoare va beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de euro, în 2022 şi 2023.

"Ne dorim ca această schemă să fie multianuală şi să avem un buget suplimentar începând din 2023. Această schemă de ajutor de stat se adresează industriei prelucrătoare, vorbim de tot ce înseamnă prelucrarea materiilor prime, industria farmaceutică, producţia de echipamente electrice, industria automotive, industria mobilei, industria textilă, sunt foarte multe sectoare. Nu avem o sumă maximă, dar avem o sumă minimă, valoarea investiţiei trebuie să fie de minimum 3 milioane de euro pentru a putea avea un impact semnificativ în dezvoltarea capacităţilor de producţie. În criteriile pe care le vom aplica pentru companiile câştigătoare promovăm preluarea de companii care sunt în insolvenţă sau sunt închise, promovăm zonele defavorizate care sunt incluse în Programul Operaţional «Tranziţie justă» şi promovăm crearea de plus valoare", a spus Florin Spătaru.

În context, investitorii de la Combinatul de Oţeluri Speciale Donalam i-au prezentat ministrului planul lor de investiţii, în plan fiind reducerea emisiilor de carbon în procesul de producţie şi reluarea producţiei de oţeluri speciale. În martie 2022, AFV Beltrame Group a achiziţionat COS Târgovişte şi a anunţat că face angajări, capacitatea de producţie urmând a ajunge în 2023 la aproximativ 300.000 de tone anual, circa 50% din importul actual al României.

Citit 529 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.