Grupă accesibilă în calificările pentru EURO 2024

Grupă accesibilă în calificările pentru EURO 2024
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa naţională de fotbal a României a fost repartizată, duminică, într-o grupă accesibilă în preliminariile Campionatului European (EURO 2024), alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, potrivit tragerii la sorţi efectuate la Frankfurt.

La tragerea la sorţi s-au aflat în urne 53 de echipe reprezentative, mai puţin Germania (calificată din oficiu, din postura de ţară organizatoare) şi Rusia (exclusă din competiţii). Turneul final al EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 din Germania se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre selecţionatele calificate (primele două clasate din fiecare grupă). Alte trei reprezentative îşi vor câştiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Ligii Naţiunilor, în martie 2024.

După tragerea la sorți, fostul căpitan Gheorghe Popescu a afirmat că Naționalei României i-a surâs norocul la tragerea la sorți, arătând că "dacă ne-am fi ales noi asemenea grupă, nu am fi fost la fel de inspiraţi. Ne-a surâs norocul. Dacă de aici nu ne putem califica, atunci această generaţie trebuie dată uitării".

Citit 617 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2022 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.