Eficiența energetică și colectarea deșeurilor, în atenția Parlamentului

Eficiența energetică și colectarea deșeurilor, în atenția Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, în Parlament a avut loc dezbaterea cu titlul „Eficiența energetică în retail și colectarea selectivă a deșeurilor” organizată de Comisiile parlamentare pentru industrii și servicii, pentru mediu și echilibru ecologic, împreună cu Subcomisia pentru dezvoltare durabilă din Camera Deputaților.

În cadrul întâlnirii au fost discutate teme legate de eficiența energetică și colectarea selectivă alături de reprezentanții Guvernului și ai marilor lanțuri din retail pentru a valorifica banii europeni alocați României.

„România are o șansă uriașă prin intermediul PNRR să reducă decalajele față de multe state europene în ceea ce privește infrastructura de mediu, dar și în ceea ce privește managementul deșeurilor, colectare selectivă etc. (...) Măsurile prevăzute în PNRR vor contribui în mod eficace la tranziția verde și la abordarea provocărilor generate de aceasta. În plan legislativ avem ocazia să lucrăm la proiectele importante pe zona de deșeuri pentru a le alinia cu țintele europene pornind de la piramida deșeurilor – prevenire, reducere, reutilizare, apoi reciclare”, a spus deputatul gălățean PNL George Stângă, președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic.

Citit 493 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.