Studenții de la ASE se implică în reducerea deficitului comercial

Studenții de la ASE se implică în reducerea deficitului comercial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București vor face o analiză a 250 de produse care lipsesc de pe raftul retailerilor, urmând ca în perioada următoare să fie căutate soluţii pentru producerea lor în România, a anunţat miercuri Tănase Stamule, decan al Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul ASE, informează Agerpres.

„Retailerul Penny are în strategie să ajungă la 60% produse 3RO (Triplu RO) şi a venit la noi ca să facem o analiză de piaţă şi să ne gândim împreună cum ar putea să ajungă la acest 60% pentru că problema e în zona de producţie. Noi am făcut o analiză a celor 250 de produse identificate de companie, sunt două facultăţi implicate: FABIZ şi Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, produsele le-am împărţit pe coduri CAEN şi le-am împărţit în 10 calupuri, iar din fiecare calup am scos primele 10 companii care au în portofoliu produse asemănătoare. În următoarea etapă vom face întâlniri între companii cu cei de la Penny şi instituţii guvernamentale ca să gândim linii de finanţare şi măsuri de sprijin pentru ca aceste companii să dezvolte produsele care lipsesc de la raft”, a declarat, pentru Agerpres, Tănase Stamule.

El a explicat că proiectul a început în septembrie şi au fost două luni în care s-a realizat analiza. La începutul lunii februarie vor fi organizate 10 mese rotunde în ASE, între Guvern, mediul de afaceri şi Penny, pentru a vedea ce blochează mediul de afaceri ca să aducă aceste produse pe piaţa românească.

Potrivit acestuia, cele 250 de produse care lipsesc la raft contribuie cu cel puţin 2,5 miliarde de euro la deficitul balanţei comerciale. Penny România a lansat, miercuri, iniţiativa „100 de idei de business pentru România”. Retailerul, împreună cu Academia de Studii Economice, analizează 100 de oportunităţi de dezvoltare a unor afaceri locale din industrii precum agricultura, ambalajele sau produsele cosmetice, pentru a găsi soluţii care vor putea oferi românilor, într-un viitor cât mai apropiat, produse 100% româneşti, care să se alinieze obiectivului TripluRO (3RO). ”100 de idei de business pentru România” sunt reunite într-un volum sub forma unui ghid informativ, o linie de start pentru producătorii români care îşi doresc să îşi dezvolte afacerile în mod sustenabil.

Citit 616 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 16:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.