Un prim cod galben de ninsori, în 18 județe

Un prim cod galben de ninsori, în 18 județe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare meteo Cod galben de ninsori moderate cantitativ pentru 18 judeţe din nordul Moldovei, Transilvania, dar şi din nordul Munteniei şi al Olteniei, care va intra în vigoare luni dimineaţă, la ora 5,00.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 21 noiembrie, ora 5,00 - 21 noiembrie, ora 18,00, local, la altitudini în general de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei, va ninge moderat cantitativ şi se va depune un strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 centimetri.

În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură, trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune polei. În plus, vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei, în Dobrogea, iar, local și temporar, și în Muntenia și Moldova.

Judeţele ce se vor afla sub Cod galben de ninsori sunt: Alba, Braşov, Neamţ, Argeş, Buzău, Harghita, Vâlcea, Bacău, Iaşi, Prahova, Vrancea, Bistriţa Năsăud, Covasna, Sibiu, Botoşani, Dâmboviţa, Mureş şi Suceava.

Citit 665 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2022 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.