Probabilitatea unei pene totale de curent este ”foarte, foarte mică”

Probabilitatea unei pene totale de curent este ”foarte, foarte mică”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală este ''foarte, foarte mică'', însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp scurt.

"Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (...) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă", a spus Nicolae Ciucă, la RTV. Premierul a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea "punctelor vitale".

Referindu-se la gazele naturale, Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste trei miliarde de metri cubi în depozite şi a transmis că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare.

Citit 566 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.