Eugen Tomac: „Austria poate fi acționată la Curtea Europeană de Justiție”

Eugen Tomac: „Austria poate fi acționată la Curtea Europeană de Justiție”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că poziţia de la acest moment a Austriei în cazul accederii României în Spaţiul Schengen este una discriminatorie, iar în cazul în care, pe 8 decembrie, partea austriacă se va opune intrării ţării noastre în zona de liberă circulaţie, o astfel de decizie întruneşte toate elementele pentru a formula o trimitere în faţa Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

„Ce putem face dacă Austria ne blochează accesul în Schengen? De ani buni de zile, singura ţară care se opunea accesului nostru în Spaţiul Schengen a fost Olanda. Iată că un efort comun de acţiune românească şi europeană a convins decidenţii politici din Ţările de Jos să îşi schimbe poziţia şi, în această săptămână, Haga ne-a dat o veste bună. Olanda susţine aderarea noastră. Am avut ceva emoţii legate de poziţia Suediei, dar şi de la Stockholm avem verde. Singura ţară care se opune este Austria, aici Guvernul, prin cancelarul Karl Nehammer şi ministrul de Interne, Gerhard Karner, tot susţin, în mod absolut incorect, că nu trebuie să fim acceptaţi în Schengen. Poziţia Austriei este discriminatorie şi sperăm că Viena îşi va revizui, în data de 8 decembrie, decizia şi nu ne va bloca”, arată Tomac, duminică, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

El susţine că abordarea părţii austriece - precum că o ţară intrată recent în Uniunea Europeană, cu referire la Croaţia, este mult mai bine pregătită tehnic decât România - arată că decizia politică are la bază alt raţionament decât cel ce ţine de criterii obiective privind gestionarea frontierei.

Citit 569 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.