Virgil Popescu: „România a devenit independentă de țițeiul rusesc”

Virgil Popescu: „România a devenit independentă de țițeiul rusesc”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a început cu mai bine de o oră întârziere conferința de presă anunțată luni pentru ora 12,30 și amânată din cauza prezenței în sală a liderului AUR, George Simion. Ministrul a explicat că prezența lui Simion în minister a avut mai multe motive. „Astăzi, 5 decembrie (luni - n.r.), a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, a intrat în vigoare plafonarea prețului la petrolul rusesc. S-au întâmplat două lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă. Astăzi, domnul Simion este prezent aici, încercând să ne împiedice să transmitem aceste mesaje. Încă o dată, dacă mai era nevoie de o dovadă că domnul Simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a domnului Putin. Am rămas și eu surprins de ultima sa declarație, de ce să ajutăm frații moldoveni, de ce să îi ajutăm pe cei din Ucraina”, a declarat Virgil Popescu.

Acesta a continuat apoi să explice cum vor lucra rafinăriile din țara noastră, în condițiile noului embargou. „Am avut discuții cu rafinăriile de la Petrom, de la Lukoil, de la Rompetrol. Toate rafinăriile din România vor procesa petrol non-rusesc, s-au stabilit deja surse alternative de aprovizionare. Practic, România a devenit independentă de țițeiul rusesc”. Ulterior, ministrul a completat: „Lukoil ne-a asigurat la ultima întâlnire că are surse alternative atât de țiței, cât și de produse petroliere și că nu vor fi probleme în aprovizionarea rafinăriei și a stațiilor din România. Din păcate, rafinăriile fiind entități private, nu vă pot da detalii. Companiile respective au încheiat contracte cu entități care vând țiței din altă sursă, nu țiței rusesc”, conform economedia.ro.

Virgil Popescu a adăugat că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu petrol și cu produse petroliere, iar carburanții sunt suficienți. „Stocurile de gaze sunt peste 2,8 miliarde metri cubi, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze. Și vedeți că România devine deja un hub de gaze, exportă și către Ungaria, și către Moldova, și către Ucraina”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, era așteptat la ora 12,30 la sediul ministerului să dea mai multe explicații despre așa numita ”taxă pe soare”. La ora anunțată, el nu a apărut și a trimis doi secretari de stat să anunțe că nu mai ține conferința, întrucât în sală era și parlamentarul George Simion. Acesta a spus: “Hoțul Virgil nu a venit, și-a trimis secretarii de stat. A fugit ministrul!” Ulterior, George Simion a trecut la pupitrul ministerului și a declarat că “soarta a milioane de români e în mâinile unui fricos”.

Citit 623 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.