Prețul cărnii de porc bate toate statisticile

Prețul cărnii de porc bate toate statisticile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) susține că nu crescătorii de suine fac prețul cărnii de porc, întrucât ei vând către abatoare și nu direct către consumatori, informează Agrointeligența. Declarația vine în contextul în care s-a spus că prețul cărnii este în acest an dublu față de anul trecut și unul dintre cele mai mari din Europa. ”Noi, fermierii, nu facem prețul la galantar. Aceștia sunt, pe de o parte, cei care vând carnea direct către consumator și retailerii, așa cum, de fapt, și țăranul nostru face prețul. Pentru că, de exemplu, dacă dumneavoastră mergeți la țară acum și vreți să antamați un porc, o să vă spună: te costă 15-16 lei kilogramul. Și, dacă spui «Domnule, prea scump…», spune «Du-te și plimbă ursul, că nu mă interesează!». Pe când noi, marea majoritate a fermierilor, vindem către abatoare, noi nu intrăm în contact direct cu consumatorul”, a menționat Ioan Ladoși, președintele APCPR.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat, săptămâna trecută, că prețul cotletului de porc este 18 lei, iar al jambonului 19 lei în galantarele pe care le-a văzut în vizitele prin țară. În plus, acesta spunea, la final de octombrie, că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană. O lună mai târziu, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară, conform economica.net, care anunță că România are cea mai scumpă carne de porc de când există statistici europene pe acest subiect, adică din 2015.

Citit 654 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 18:13

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.