Daniel Cadariu: „Votul Austriei, o șansă în plus pentru turismul din România”

Daniel Cadariu: „Votul Austriei, o șansă în plus pentru turismul din România”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a afirmat că nu recomandă acţiuni de boicot la adresa companiilor austriece, după votul negativ dat joi de Austria împotriva aderării României la Spaţiul Schengen, considerând că aceasta va avea de pierdut într-un final.

"Într-o economie de piaţă, fiecare este liber să acţioneze cum crede de cuviinţă. Având în vedere faptul că facem parte din UE şi ne dorim şi statutul de membru în Spaţiul Schengen, n-aş recomanda astfel de acţiuni. Pe de altă parte, nu înseamnă că nu avem cu toţii o dezamăgire vizavi de votul de ieri. Votul este total nedrept şi ilogic, însă n-aş vrea să fiu prea dur. Am înţeles cu toţii, e un joc politic şi, mai curând, de politică internă a Austriei, a premierului actual şi a partidului din care face parte, miza fiind, în fond, alegerile locale de acolo. Şi tare mi-e teamă că, într-un final, vor avea de pierdut. Pentru o miză internă, să bulversezi politica Uniunii Europene e un lucru destul de grav. (...) Din perspectiva aderării noastre la Schengen, am îndeplinit şi îndeplinim toate condiţiile. De altfel, nu este doar părerea noastră, este părerea tuturor celorlalţi membri ai Uniunii Europene care au votat pentru includerea României", a declarat Cadariu, la deschiderea Târgului IMM-urilor, întrebat de jurnalişti ce crede despre discuţiile de pe reţelele de socializare cu privire la un boicot la adresa companiilor austriece.

În opinia acestuia, votul negativ al Austriei "poate fi o şansă în plus pentru turismul din România", în condiţiile în care românii mergeau la schi în Austria. Cu acest prilej, ministrul a subliniat că România oferă 85 de domenii schiabile şi 217 pârtii.

Citit 682 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2022 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.