Companii de stat și private boicotează bănci și furnizori din Austria

Companii de stat și private boicotează bănci și furnizori din Austria
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Companii din subordinea Ministerului Transporturilor - CNAIR, Administrația Porturilor, CFR Infrastructură, Aeroporturi București - urmează să-și transfere conturile de la băncile cu acţionari din Austria (BCR și Raiffeisen) la CEC Bank, pentru că au găsit condiții mai bune la banca de stat, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

"Compania de Drumuri și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că o vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele, pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă", a transmis ministrul Grindeanu.

Întrebat despre sumele care urmează să fie mutate la CEC Bank, Sorin Grindeanu a explicat că este decizia fiecărui director care conduce cele peste 50 de companii din subordinea Ministerului Transporturilor, fără a fi impusă. "Eu nu pot să dictez directorilor de companii ce să facă, v-am spus, am fost anunțat de decizia directorilor, nu doar la Compania de Drumuri, ci și Aeroportul și tot ce ține de CFR. Toți directorii m-au anunțat că vor face acest lucru, transferă conturile la o bancă românească pentru că au condiții mai bune", a spus el.

Ministrul Transporturilor a adăugat că nu are conturi la bănci austriece, deci nu le poate da românilor recomandări dacă să-și mute sau nu conturile de la BCR sau Raiffeisen la alte bănci.

În plus, în domeniul agricol, Cooperativa Ţara Mea a demarat, la rândul său, procedurile de sistare a oricăror parteneriate cu firme austriece, inclusiv bănci, conturi bancare, virarea salariilor şi alimentarea cu combustibil pentru maşinile companiei. "Ne pare rău pentru unii dintre furnizori, dar este momentul să ne apărăm ţara şi să o punem mai presus de interesele financiare imediate, precum şi de mofturile de foste imperii", a declarat Florin Burculescu, preşedinte al Cooperativei Ţara Mea. Aceasta este cea mai mare cooperativă agricolă din România şi singura integrată, cu activităţi de la cultivarea legumelor şi creşterea animalelor până la producţia de lactate, conserve, mezeluri şi produse de băcănie, 100% româneşti.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a arătat că un eventual boicot asupra firmelor austriece din România, ca reacţie la votul negativ pe care Viena l-a dat săptămâna trecută la aderarea la Schengen, ar face rău mai mult României decât Austriei, pentru că firmele austriece varsă bani la bugetul ţării şi creează locuri de muncă.

Citit 795 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.