Sistem de apărare costieră contractat pentru România

Sistem de apărare costieră contractat pentru România
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Furnizorul norvegian de sisteme și produse conexe apărării Kongsberg Defence & Aerospace a anunțat marți, într-o declarație depusă la Bursa de Valori din Oslo, că a primit un contract de 1,35 miliarde de coroane norvegiene (128 milioane de euro) de la compania americană Raytheon Missiles & Defense pentru livrarea unui sistem de apărare costieră Naval Strike Missile (NSM) către România.

“Sistemul bazat pe NSM va oferi României cea mai modernă și eficientă apărare de coastă disponibilă în prezent. De asemenea, acest contract continuă cooperarea de succes pe care o avem cu Raytheon Missiles & Defense”, a declarat președintele Kongsberg Defence & Aerospace, Eirik Lie, conform economedia.ro.

Kongsberg Defence & Aerospace este una dintre cele trei unități de afaceri ale companiei Kongsberg Gruppen și furnizor de sisteme și produse legate de apărare și spațiu, în principal rachete anti-navă, comunicații militare și sisteme de comandă și control al armelor pentru nave militare și aplicații de apărare aeriană, potrivit site-ului său. Grupul are peste 12.000 de angajați în 40 de țări și a înregistrat venituri totale de 27,5 miliarde de coroane norvegiene în 2021.

Citit 717 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.