USR acuză CCR de ipocrizie

USR acuză CCR de ipocrizie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

USR critică decizia de miercuri a Curţii Constituţionale a României (CCR) privind supraimpozitarea contractelor part-time şi anunţă că va depune, în zilele următoare, un proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal. În opinia USR, în actuala configurație, CCR apără "mai puţin Legea fundamentală în litera şi spiritul ei şi mai mult pe privilegiaţi".

"Supraimpozitarea pensiilor speciale a fost neconstituţională, însă supraimpozitarea contractelor pe salariul minim pe economie, cu norme parţiale, este constituţională. Nu Constituţia este strâmbă, ci judecătorii care judecă strâmb. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă", a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR anunţă că va depune zilele următoare un proiect de lege în sensul eliminării suprataxării contractelor part-time. Potrivit deputatei USR Oana Ţoiu, este "profund nedrept" să munceşti două - patru ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore.

În urmă cu doi ani, CCR a decis că nu este constituţională impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei. "Acum, în schimb, suprataxarea unor bani care nu sunt încasaţi de românii ce muncesc pe contracte de două-patru ore este constituţională", se menţionează în comunicatul USR.

Citit 494 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.