UMB a câștigat lucrările de la Autostrada Focșani - Bacău

UMB a câștigat lucrările de la Autostrada Focșani - Bacău
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Compania de Drumuri a semnat joi cu grupul UMB contractele de execuție pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani - Bacău, cea mai lungă secțiune a Autostrăzii Moldovei A7 (Ploiești - Pașcani), încheind seria contractelor de finanțare pentru toate obiectivele de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR. Autostrada Bacău - Focșani are o lungime de 96 de kilometri, cuprinde trei loturi, durata de execuție este de 30 de luni, iar constructorul român care a câștigat licitația are la dispoziție 6,5 miliarde de lei (fără TVA).

Pentru secțiunea Focșani - Bacău, contractele s-au semnat la puțin timp după desemnarea câștigătorului, pentru că nu s-au depus contestații, spre deosebire de loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău - Focșani, unde contestațiile companiei Tekfen au fost admise și au întârziat procedura cu aproximativ două luni.

Guvernul are în vedere exproprieri de 34 de milioane de lei pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani - Bacău. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost deja aprobat și publicat de Ministerul Transporturilor și cuprinde peste 11.000 de imobile, cu o suprafață de peste 15 milioane de metri pătrați.

Citit 777 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.