Guvernul ar putea renunța la compensarea carburanților

Guvernul ar putea renunța la compensarea carburanților
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul Ciucă discută în aceste zile o eventuală decizie legată de încetarea actualului mecanism prin care compensează prețul la pompă al carburanților, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Decizia a ajuns pe masa Guvernului după ce prețurile la motorină și benzină au scăzut semnificativ, ajungând la nivelul de dinaintea invaziei ruse în Ucraina. În cazul în care prețurile reîncep să crească, mecanismul de compensare poate fi reintrodus, potrivit surselor citate.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul a decis să compenseze câte 25 de bani din prețul fiecărui litru de carburant la pompă, alți 25 de bani fiind compensați de benzinari, sumă ce li se deducea din taxele și impozitele datorate. Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în prezent.

Miercuri, monitorul prețurilor arăta că un litru de benzină standard costă la stațiile din Galați între 6,04 și 6,11 lei, iar litrul de motorină standard se situează între 7,19 și 7,25 lei, prețuri la pompă valabile după aplicarea compensării de 50 de bani.

Citit 531 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.