Guvernul ar putea renunța la compensarea carburanților

Guvernul ar putea renunța la compensarea carburanților
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul Ciucă discută în aceste zile o eventuală decizie legată de încetarea actualului mecanism prin care compensează prețul la pompă al carburanților, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Decizia a ajuns pe masa Guvernului după ce prețurile la motorină și benzină au scăzut semnificativ, ajungând la nivelul de dinaintea invaziei ruse în Ucraina. În cazul în care prețurile reîncep să crească, mecanismul de compensare poate fi reintrodus, potrivit surselor citate.

Compensarea prețului la carburanți a fost anunțată de guvern în luna iunie, pe fondul creșterii rapide a prețurilor. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul a decis să compenseze câte 25 de bani din prețul fiecărui litru de carburant la pompă, alți 25 de bani fiind compensați de benzinari, sumă ce li se deducea din taxele și impozitele datorate. Măsura, care inițial trebuia să fie în vigoare trei luni, s-a prelungit până în prezent.

Miercuri, monitorul prețurilor arăta că un litru de benzină standard costă la stațiile din Galați între 6,04 și 6,11 lei, iar litrul de motorină standard se situează între 7,19 și 7,25 lei, prețuri la pompă valabile după aplicarea compensării de 50 de bani.

Citit 455 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2022 18:11

2 comentarii

 • postat de Ion
  Joi, 22 Decembrie 2022 07:10
  5.13.232.***
  Daca au scazut preturile la carburanti, vom vedea si o scadere proportionala a preturilor la toate marfurile, tarife de transport, etc? Ca la scumpiri au tinut ritmul...
  0
  3
  Raportează
 • postat de Aur negru
  Miercuri, 21 Decembrie 2022 23:35
  89.136.5.***
  Carburant scump inseamna saracirea populatiei, falimentarea firmelor, distrugerea economiei, falimentarea turismului si aglomeratie in autobuze, trenuri si timp pierdut. Carburantul nu trebuie sa coste mai mult de 5 lei dar lacomia astora e fara margini.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.