O nouă abordare a returnării ambalajelor de unică folosință

O nouă abordare a returnării ambalajelor de unică folosință
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunţat începerea înregistrării obligatorii a comercianţilor în platforma Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR).

"Toţi comercianţii din România care pun în vânzare produse din categoriile: apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau alte băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosinţă din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri şi 3 litri inclusiv, au o serie de obligaţii legale în raport cu Sistemul de Garanţie-Returnare, care va deveni funcţional în România începând cu 30 noiembrie 2023", informează MMAP, printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit sursei citate, aceste responsabilităţi sunt stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1.074/2021 şi includ, printre altele, obligaţia comercianţilor de a organiza puncte de returnare a acestor ambalaje în cadrul magazinelor.

Înregistrarea în baza de date a SGR se face pe site-ul www.returosgr.ro şi se încheie pe 28 februarie 2023.

Conform legislației, neînregistrarea în baza de date gestionată de administratorul SGR se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 40.000 lei.

Citit 566 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.