Centru sportiv unic în țară, cu finanțare maghiaro-română

Centru sportiv unic în țară, cu finanțare maghiaro-română
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un centru pentru pregătirea sportivilor din domeniul sporturilor de acţiune, unic în ţară, a fost inaugurat vineri, la Miercurea Ciuc, în prezenţa autorităţilor locale, a reprezentanţilor Guvernului Ungariei care a susţinut, în parte, această investiţie, dar şi a secretarului general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Centrul RideMore are o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi şi cuprinde un skate park, trambuline, cu zonă de ninja warrior, panou de căţărare, sală de yoga, sală de crossfit, dar şi camere de cazare.

La evenimentul de deschidere, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat că acest centru va fi un punct de atracţie şi un reper al oraşului.

Guvernul Ungariei a fost reprezentat de secretarul de stat pentru politici naţionale, Potápi Árpád János, care a opinat faptul că oraşul Miercurea Ciuc se află "într-o situaţie excepţională", întrucât s-a reuşit realizarea unui astfel de centru. Oficialul maghiar a dat asigurări că statul maghiar va sprijini în continuare sportul din regiune, "pentru a avea generaţia următoare de sportivi şi pentru a promova această zonă".

Cel care a avut ideea construirii centrului RideMore, fostul snowboarder Kinda Geza, care este şi coproprietar, a spus că este vorba de realizarea unui vis de peste 20 de ani, centrul din Miercurea Ciuc urmând să se adreseze atât sportivilor profesionişti, cât şi iubitorilor de mişcare.

Vârsta minimă a celor care vor putea veni la centru este de şase ani şi nu există vârstă maximă, iar copiii vor fi supravegheaţi în permanenţă.

Lucrările de realizare a centrului au debutat în 2021, investiţia ridicându-se la un milion de euro, din care 700.000 de euro finanţare asigurată de Agenţia Naţională de Turism a Ungariei, iar restul de Asociaţia RideMore.

Citit 650 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.