Variante pentru înlocuirea medicamentelor care lipsesc din farmacii

Variante pentru înlocuirea medicamentelor care lipsesc din farmacii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Principalele cauze ale crizei de medicamente pentru viroză și gripă sunt creșterea exponențială a consumului, pe fondul valului de infecții respiratorii, precum și întârzieri importante în livrarea materiilor prime din China, a declarat, luni, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după o întâlnire cu producătorii de medicamente.

Ministrul Sănătății spune, însă, că pe piața din România sunt disponibile medicamente care conțin Ibuprofen și Paracetamol, inclusiv variante pediatrice. Mai concret, cu toate că din farmacii lipsesc unele dintre aceste medicamente, variantele cele mai căutate, practic, un exemplu fiind Panadol Baby, ministrul Sănătății spune că pe piață se găsesc alte variante înlocuitoare, ce conțin aceleași substanțe active - Ibuprofen și Paracetamol. În ceea ce privește antiviralele pentru gripă, în farmaciile din România este de negăsit Tamiflu, însă ministrul Sănătății spune că soluția se găsește la medicamentele generice, deoarece există medicamente, altele decât Tamiflu, care conțin aceeași substanță activă - Oseltamivir.

De altfel, Ministerul Sănătății a publicat, săptămâna trecută, și o listă a medicamentelor care conțin aceste substanțe și care se găsesc pe piața din România.

În plus, Alexandru Rafila spune că așteaptă de la Bruxelles un răspuns legat de intenția Ministerului Sănătății de a limita, temporar, exportul anumitor medicamente, printre care antibiotice pentru copii și alte medicamente pentru infecții respiratorii, conform informațiilor publicate de hotnews.ro. Vineri, Rafila, în plină criză a medicamentelor și a epidemiei de gripă, a făcut apel la farmaciști să nu mai elibereze antibiotice și antivirale fără rețetă medicală.

Citit 572 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.