Peste jumătate dintre angajați așteaptă creșteri salariale

Peste jumătate dintre angajați așteaptă creșteri salariale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 53% dintre angajaţi se aşteaptă ca anul acesta să le crească salariile, iar 40% au de gând să îşi caute un alt loc de muncă dacă acest lucru nu se va întâmpla, în contextul majorării inflaţiei, conform unui sondaj realizat de o comunitate online a angajaţilor.

Sondajul Undelucrăm.ro a fost realizat în decembrie 2022 și au răspuns 3.834 de angajaţi şi 446 de angajatori (specialişti în resurse umane ai companiilor). Respondenţii provin din IT, retail, financiar-bancar, telecomunicaţii, producţie bunuri de consum, servicii de sănătate, producţie industrială, HoReCa, producţie-transport hidrocarburi/ energie, servicii ştiinţifice/ tehnice, construcţii/ imobiliare, media&cultură.

Potrivit cercetării, doar 6,5% dintre angajaţi au spus că s-ar descurca cu cheltuielile pe care le au chiar dacă nu le-ar creşte salariul în acest an. În cazul în care salariul nu le va fi mărit, 41% au de gând să îşi caute un alt loc de muncă, 19% vor încerca o renegociere cu managerul direct, 13% îşi vor căuta o colaborare suplimentară sau un al doilea job, iar 9% ar aprecia dacă li se vor oferi alte beneficii. Aproximativ 19% nu au niciun plan dacă nu vor primi un salariu mai mare.

Citit 624 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2023 18:02

1 comentariu

  • postat de Alexutz
    Miercuri, 11 Ianuarie 2023 13:19
    5.2.205.***
    Ei asteapta si patronii de carton nu stiu cum sa mai stranga cureaua.
    "Nu avem de unde, vrei sa imi fac concediul la Mamaia in loc sa ma duc pe Coasta de Azur?"
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.