Zece miliarde de lei pentru 27 de spitale din țară

Zece miliarde de lei pentru 27 de spitale din țară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Sănătății a prezentat, miercuri, lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cele 27 de obiective au fost selectate dintr-o listă mai extinsă, de 49 de unități sanitare.

Potrivit lui Alexandru Rafila, proiectul de hotărâre pentru aprobarea celor 27 de obiective care vor beneficia de finanțare se va afla pentru două săptămâni în transparență decizională, după care urmează să fie aprobat. Semnarea contractelor de finanțare ar urma să aibă loc la finalul lunii ianuarie - începutul lunii februarie.

Această listă urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern, iar cele 27 de proiecte trebuie finalizate până în anul 2026 pentru a primi banii din PNRR. Este vorba despre investiții ce totalizează opt miliarde de lei, fără TVA. Șase dintre aceste investiții ar urma să aibă loc la unități spitalicești din Capitală, câte două în județele Argeș, Brașov, Constanța, Ilfov și Timiș, iar celelalte în Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Dolj, Giurgiu, Mureș, Neamț, Sibiu și Vaslui.

Citit 586 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.