USR a lansat site-ul bodedemisia.ro

USR a lansat site-ul bodedemisia.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

USR a anunțat, luni, că a lansat un site unde românii îi pot cere demisia lui Lucian Bode. De altfel, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR a declarat că formațiunea sa va iniția o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, în viitoarea sesiune parlamentară, dacă acesta nu va demisiona din funcție.

"Au trecut 5 zile de când Universitatea Babeș-Bolyai a spus că ministrul Lucian Bode a furat la doctorat. (...) USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să își precizeze de urgență poziția față de menținerea într-o funcție publică de nivel înalt a unui plagiator dovedit dincolo de orice dubiu. Atâta vreme cât tace, Klaus Iohannis este complice direct și împarte responsabilitatea pentru rușinea pe care Bode o cauzează aceste țări", solicită Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Totodată, Moșteanu a anunțat lansarea site-ului https://bodedemisia.ro, unde românii care vor să-l vadă pe Bode plecat de la minister pot, cu doar două clickuri, să îi trimită un mesaj şi să îi ceară demisia. Demersul USR vine la cinci zile după ce comisia de la Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat că se confirmă suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne.

În octombrie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a avut o declarație publică, după demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, acuzat la rândul său de plagiat. Aflat la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură din București, Klaus Iohannis a spus, în discursul său, că legile Educaţiei trebuie să cuprindă prevederi explicite privind prevenirea şi sancţionarea plagiatului, un "fenomen toxic al mediului educaţional".

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.