Instituțiile își pasează răspunderea în cazul femeii ucise de câini

Instituțiile își pasează răspunderea în cazul femeii ucise de câini
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a avut abia duminică o primă reacție în cazul femeii ucise de câini, sâmbătă dimineață, în zona Lacului Morii. El spune că a fost declanşată o anchetă internă la Poliţia Locală Sector 6, dar acuză Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), spunând că "în loc sa adune câinii de pe străzi, face campanii de conştientizare". Ciprian Ciucu își explică reacția întârziată, susținând că a așteptat poziția primarului general Nicușor Dan, "cel care decide politicile ASPA, alocă bugete și este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor".

Ana Oros Daraban, în vârstă de 43 de ani, a murit sfâșiată de câini, sâmbătă dimineață, în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București, după ce, în exact același loc, a fost atacată de o haită de câini în urmă cu mai puțin de un an. Atunci, a fost grav rănită, dar a scăpat cu viață, fiind salvată de doi bicicliști. ASPA și Poliția Sector 6 și-au pasat responsabilitatea, în timp ce primarul Ciucu nu a avut nicio reacție sâmbătă, existând doar un scurt comunicat transmis de primărie.

În plus, trei documente intrate în posesia G4Media arată că ASPA a înștiințat Poliția Locală Sector 6 de trei ori în două săptămâni, încă din luna septembrie, iar primarul Ciucu numește corespondența dintre instituții drept "schimb de adrese kafkanian" și adrese cu care "își acoperă incompetența". "Nu mă spăl pe mâini!", a mai transmis edilul-șef al Sectorului 6.

Inițial, Primăria Sectorului 6, pe raza căruia a avut loc tragedia, a transmis, printr-un comunicat de presă, că Poliția Locală a sectorului nu a fost înștiințată cu privire la pericolul pe care îl reprezintă câinii fără stăpân și a transmis că doar Primăria Capitalei, prin ASPA, poate strânge câinii din zonă. "Aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe (…) Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale", se arată în comunicatul de sâmbătă, 21 ianuarie, al Primăriei Sectorului 6.

Citit 373 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 15:09

1 comentariu

  • postat de rodax
    Duminică, 22 Ianuarie 2023 16:08
    92.83.34.***
    asta a devenit un obicei in ROU,când se intâmplă ceva rău,nimeni nu iși asumă nici o răspundere,de parcă instituțiile ar fi făcute pentru altceva decât rezolvarea problemelor apărute in societate.atunci,dacă instituțiile nu iși asumă aceste lucruri,care mai e rostul existenței lor?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.