Ministrul Energiei solicită demisii de la conducerea CE Oltenia

Ministrul Energiei solicită demisii de la conducerea CE Oltenia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut mai multe demisii luni, după ce a anunțat că a fost finalizat raportul corpului de control privind accidentul mortal de la cariera Jilț Sud. „Solicit în acest moment eliberarea din funcție a lui Daniel Burlan”, a transmis Popescu. De asemenea, Ministrul Energiei a cerut și demisia lui Marius Negru, un alt membru al directoratului Complexului Energetic (CE) Oltenia.

„Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții, precum și a celor care au întocmit acele caiete de sarcini. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră. Este clar că activitatea de protecție a muncii a existat poate doar formal. Am solicitat prin raport eliberarea din funcție a coordonatorului de protecția muncii”, a mai spus Popescu.

Ministrul Energiei a ținut să specifice că „responsabilitățile în cadrul tragicului accident sunt în curs de verificare de către organele de cercetare penală”.

Schimbarea din funcție a președintelui CE Oltenia, Daniel Burlan, și un control pe toate achizițiile făcute de acesta au loc după ce trei persoane au murit şi zece au fost rănite, în urma accidentului produs săptămâna trecută, în cariera Jilţ Sud. Primele verificări ale polițiștilor arată că autoutilitara care a căzut aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu (PSD), a solicitat demisia ministrului Energiei, pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului.

Sursa foto: ProTV

Citit 349 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2023 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.