Vizită tripartită la Centrul Național de Instruire de la Cincu

Vizită tripartită la Centrul Național de Instruire de la Cincu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, şi omologii săi din Franţa şi Olanda au vizitat, vineri, Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, programul cuprinzând interacţiuni cu personalul militar, mai ales francez şi olandez, precum şi vizitarea unor facilităţi militare utilizate în comun de trupele aliate desfăşurate în România, precizează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

În alocuţiunea susţinută cu acest prilej, ministrul Aurescu a menţionat că prezenţa militarilor aliaţi în Baza Militară de la Cincu este "o dovadă clară a unităţii şi solidarităţii aliate şi contribuie la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, la Marea Neagră, care este (....) o zonă de interes strategic pentru Alianţa Nord-Atlantică", reprezentând, totodată, contribuţia concretă a acestor state la întărirea apărării şi securităţii României şi a întregului spaţiu euroatlantic.

"Suntem, în egală măsură, recunoscători tuturor partenerilor care au demonstrat în mod concret solidaritate şi angajament strategic, prin decizia de a trimite trupe în România. Vă mulţumesc dumneavoastră, fiecăruia în parte, dragi militari aliaţi, pentru înalta misiune pe care v-aţi asumat-o. Prezenţa dumneavoastră aici reconfirmă credibilitatea Alianţei, într-un context dificil pentru securitatea europeană şi euroatlantică. În egală măsură însă, prezenţa dumneavoastră aici este şi o ilustrare fermă şi fără echivoc a principiului aliat «toţi pentru unul şi unul pentru toţi», aşa cum este prevăzut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington privind NATO, principiu care asigură apărarea fiecărui centimetru de teritoriu al Alianţei (...). România va continua să rămână un aliat responsabil, devotat principiilor Alianţei, care îşi respectă angajamentele asumate în cadrul NATO (...) şi reiterez, şi cu această ocazie, hotărârea noastră de a depune toate eforturile pentru asigurarea securității euroatlantice", a spus Bogdan Aurescu, citat în comunicatul menţionat.

Citit 549 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.