Hartă interactivă cu noul număr de locuitori din România

Hartă interactivă cu noul număr de locuitori din România
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România a pierdut peste un milion de oameni din populația rezidentă în circa zece ani, conform datelor provizorii ale Recensământului 2021, iar hotnews.ro și Esri au pus pe hartă rezultatele privind populația în fiecare localitate, cifre pentru aproape 3.200 de UAT-uri, comparate cu rezultatele din 2011, de la precedentul recensământ. Această hartă interactivă poate fi consultată la adresa https://bit.ly/3Y1LutA.

În cifre brute, cele mai mari creșteri le regăsim într-o serie de localități din vecinătatea Bucureștiului, Clujului, Iașiului și Timișoarei, în top fiind Popești-Leordeni, Florești și Chiajna. În fiecare dintre acestea, se regăsește un spor de circa 30.000 de locuitori.

Pe de altă parte, cât privește scăderile cele mai notabile, aici iese în evidență pe primul loc municipiul Timișoara, care în cei zece ani dintre cele două recensăminte a pierdut peste 68.000 de locuitori (-21%), marea majoritate pentru localitățile din jurul său. Imediat pe locul secund este Sectorul 2 din Capitală, care a pierdut peste 54.000 de oameni (-16%), iar pe a treia poziție se regăsește Sectorul 6, în declin cu 42.001 locuitori (-11%). Tot în acest clasament, pe lângă Cluj-Napoca, sectoarele 4 și 5 ale Bucureștiului, Craiova și Ploiești, se află și cele două orașe vecine de la Dunăre, Galați și Brăila. Împreună, cele două municipii reședințe de județ au pierdut peste 57.000 de oameni.

Totuși, Galațiul a rămas în Top 10 la nivel național, în ceea ce privește numărul de locuitori, mai exact pe poziția a opta, după Capitală, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Timișoara, Brașov și Craiova, în vreme ce orașul Berești se află printre cele mai mici 10 localități din țară cu acest statut.

Citit 761 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.