Încă un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina

Încă un punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, a devenit operaţional vineri, în regim de trafic internațional pietonal şi rutier, fără marfă, cu program de funcţionare permanent, la aproape 13 ani de la închiderea sa.

La inaugurarea noului punct de trecere a frontierei au participat reprezentanţi ai administraţiei centrale şi regionale din România şi Ucraina, printre care şeful Cancelariei premierului, Mircea Abrudan, omologul său ucrainean, Oleg Nemcinov, ministrul Muncii, Marius Budăi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, şeful Administraţiei Regionale Militare de Stat Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, precum şi parlamentari şi primari din judeţul Botoşani.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ a funcţionat în regim de mic trafic până în anul 2010, când activitatea a fost suspendată ca urmare a faptului că nu îndeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform Catalogului Schengen.

Preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici, a subliniat că "Vama Racovăţ a fost adusă la standardele Schengen şi nu va fi o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană".

Citit 645 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 18:10

1 comentariu

  • postat de Danilov
    Vineri, 10 Februarie 2023 21:55
    95.76.59.***
    Tare mi-e teama ca dupa ce Ucraina va avea castig de cauza (daca va avea), va avea acelasi comportament fata de tara noastra.
    Asa cum spun si unii analisti militari, va detine expertiza si capacitati , dar si argumentul ca au invins Rusia.
    Iar mentalitatea nationalista adoptata cel putin in ultim
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.