Timișoara se pregătește să devină Capitală Europeană a Culturii

Timișoara se pregătește să devină Capitală Europeană a Culturii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deschiderea oficială a evenimentelor pentru Timișoara Capitală Culturală va avea loc weekendul viitor, iar timișorenii sunt așteptați să sărbătorească la un concert inaugural în Piața Unirii. Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări vor fi prezenți la Timișoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, din 17-19 februarie 2023. Comisarul european Adina Vălean va înmâna orașului Premiul ”Melina Mercouri” al Comisiei Europene, care se acordă acestor capitale ale culturii.

Pe scena din Piața Unirii vor urca, vineri, 17 februarie, de la ora 19,00, Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona. Piața Unirii va fi animată de spectacolul aerian al celor de la Duchamp Pilot/Muaré Experience, cu secvențe coregrafice originale și sofisticate realizate în aer, puse în scenă cu ajutorul sistemelor de siguranță și al macaralelor. Urmează programul cu Taraf de Caliu și oaspeții lor, care duc mai departe muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy-band din lume. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner, care îmbină vocea proprie în înregistrări și spectacole live și creează un amestec special de house melodic.

”Sunt sigur că Timișoara va impresiona, va câștiga inimile oaspeților noștri și că cei prezenți în weekendul de deschidere vor spune mai departe povestea curajoasă a Timișoarei multiculturale, inovatoare și curajoase”, a transmis primarul Dominic Fritz. Spectacolul din Piața Unirii va putea fi urmărit pe postul național de televiziune TVR1.

Citit 433 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.