Ministerul Justiției a făcut propuneri pentru noi șefi ai parchetelor

Ministerul Justiției a făcut propuneri pentru noi șefi ai parchetelor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Justiției a transmis, luni, două propuneri noi pentru șefia Parchetului General și a DNA: Alex Florența, respectiv, Marius Voineag. Procedura presupune ca ministerul să trimită propunerile pentru avizul consultativ la secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dacă avizul este negativ, atunci Ministerul Justiției trebuie să reia interviul cu candidatul propus, pe temele sesizate de secția de procurori din CSM. Ulterior interviului, Ministerul Justiției poate sau nu să își susțină propunerea, care este înaintată președintelui Klaus Iohannis, iar acesta din urmă are decizia finală.

Alex Florenţa este procuror DIICOT și a fost contracandidatul actualei șefe a Parchetului General, Gabriela Scutea, a cărei activitate a criticat-o deschis în cadrul interviului pentru funcția de procuror șef. Candidatul a vorbit despre pasivitatea parchetului și le-a declarat jurnaliștilor că "Ministerul Public nu îşi mai asumă niciun rol activ în ceea ce înseamnă demararea unor anchete penale". "Mi se pare că suntem într-o situaţie atipică, în care așteptăm de fiecare dată informări, sesizări din partea altor instituţii, fie ele persoane fizice, persoane juridice", spunea Alex Florența.

La rândul său, Marius Voineag a fost contracandidatul actualului șef DNA și, ca procuror de caz, a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, precum și dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat, Dragoș Bîlteanu, iar la Parchetul General a instrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Citit 468 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2023 19:07

1 comentariu

  • postat de Ocrotiti padurea
    Luni, 27 Februarie 2023 22:10
    89.136.7.***
    Atatia procurori in tara asta si o armata de maagistrati si servicii si nimeni nu stie cum dispat padurile din Romania si cine le taie ! Sunt munti intregi ramasi fara padure ! Va fi un dezastru !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.