Senatorii nu mai vor ca vedetele să promoveze jocuri de noroc

Senatorii nu mai vor ca vedetele să promoveze jocuri de noroc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Senatorii au adoptat miercuri, cu 80 de voturi pentru și două abțineri, un proiect de lege care reglementează regimul jocurilor de noroc. Inițial, proiectul de lege prevedea interzicerea reclamelor la jocurilor de noroc, dar această prevedere a fost eliminată.

Astfel, în urma dezbaterilor din comisiile de specialitate, senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23,00 şi 6,00 și au stipulat ca reclamele outdoor să nu poată depăşi 30 de metri pătraţi. Totuși, reclamele vor fi permise și în intervalul orar 6,00 - 23,00, dar vor fi însoţite de mesajul "Fii responsabil" şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament important, introdus de senatorul UDMR Turos Lorand, prevede "interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive".

Proiectul de lege adoptat urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Citit 489 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.