În lipsa rotativei, USR se autopropune la guvernare

În lipsa rotativei, USR se autopropune la guvernare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicepreşedintele USR, deputatul Iulian Bulai, a declarat, în weekend, pentru Agerpres, că nu crede că va avea loc rotaţia premierilor, iar alianţa guvernamentală dintre PNL şi PSD se va rupe. "Nu cred că se va face rotaţia pentru că, în ultimii şase ani, este un fenomen recurent pentru PSD de a fugi de responsabilitate şi pentru PNL, la fiecare an şi jumătate, să îşi schimbe liderii", a declarat Iulian Bulai. Acesta a reiterat faptul că, în ipoteza ruperii coaliţiei de guvernare, USR este pregătit să intre alături de PNL la guvernare, însă doar cu Cătălin Drulă în funcţia de premier. "USR este dispus oricând să guverneze, dar vom accepta doar dacă preşedintele USR, Cătălin Drulă, va ocupa poziţia de prim-ministru. Da, intrăm la guvernare pe ultima sută de metri, da, cu PNL, dar cu Cătălin Drulă prim-ministru", a subliniat vicepreşedintele USR.

În ceea ce priveşte o eventuală suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare, Iulian Bulai a precizat că USR nu este de acord.

"Constituţional, nu se poate! Nici practic nu ar fi corect pentru alegători, pentru că s-ar suprapune interesele locale cu cele naţionale", a spus deputatul USR.

Citit 416 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.