USR reia subiectul „Fără Penali în Funcții Publice”

USR reia subiectul „Fără Penali în Funcții Publice”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere liderului social-democraţilor, Marcel Ciolacu, ”să scoată de la sertar” iniţiativa ”Fără Penali în Funcţii Publice” și spune că, după condamnarea definitivă, pesedistul Ionel Arsene ar fi plecat la închisoare direct din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, dacă nu ar fi fugit din ţară. În acest context, preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere lui Marcel Ciolacu să scoată de la sertar iniţiativa ”Fără Penali în Funcţii Publice”, se arată într-un comunicat USR.

Precizările vin în contextul în care preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi al filialei judeţene a PSD, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv, vineri, 10 martie, de Curtea de Apel Braşov la șase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar acesta ar fi plecat de o săptămână în Italia. Faptele au fost săvârșite în perioada 2013-2015, iar Ionel Arsene a fost dat în urmărire națională.

Cătălin Drulă a mai precizat că a sosit "momentul lustraţiei" pentru PSD. "Marcel Ciolacu l-a ţinut în braţe până azi şi a refuzat să îi ceară demisia. În loc de scuze, îi cer liderului PSD să scoată de la sertar proiectul «Fără Penali în Funcţii Publice». Iniţiativa pentru care am strâns peste un milion de semnături e blocată de PSD în Parlament de cinci ani. Momentul lustraţiei a sosit pentru PSD. Este necesar ca astfel de personaje, cu care PSD a înţesat administraţia locală şi centrală, să dispară din clasa politică", a precizat liderul USR.

Citit 474 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2023 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.