Piața asigurărilor RCA din România a ajuns front de luptă

Piața asigurărilor RCA din România a ajuns front de luptă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Eurohold consideră că decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind compania de asigurări Euroins reprezintă "o preluare ostilă a activelor filialei din România" şi anunţă că va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment. "Într-o nouă dovadă de iresponsabilitate, ASF, instituţia care nu a reuşit să oprească trei falimente din industria asigurărilor, a eşuat de această dată să înţeleagă un contract de reasigurare, aruncând piaţa asigurărilor RCA într-un adevărat dezastru: românii vor plăti RCA la preţuri indecente, pentru a finanţa incompetenţa autorităţilor şi tâlhăria sistematică practicată de COTAR", susţin reprezentanţii companiei bulgare, într-un comunicat remis, vineri, Agerpres. "Conducerea Eurohold va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment. (...) În plus, decizia Consiliului de Administraţie al ASF nu are în vedere auditul în curs de desfăşurare al EIOPA şi al BERD în Euroins România, după ce societatea din România a semnalat ambelor instituţii acţiunile abuzive ale angajaţilor Departamentului de Asigurări al ASF derulate anterior", se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, conducerea Eurohold a avertizat de mai multe ori că a avut loc "un atac organizat" împotriva Euroins România şi încercări de preluare ostilă a activelor sale, susţinute de angajaţi ai autorităţii de supraveghere a asigurărilor din cadrul autorităţii locale de reglementare financiară. "Mai mult, plafonarea valorii primelor RCA va plasa România în poziţia de fi trecută în procedura de infringement din partea Uniunii Europene şi va duce inevitabil la creşteri uriaşe ale preţurilor RCA, în detrimentul întregii populaţii", susţin reprezentanţii Eurohold.

În context, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat vineri că a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei, a anunţat vineri instituţia.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi este listat la Bursele de Valori din Bulgaria şi, respectiv, Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiune. Aproximativ 2,8 milioane de români au asigurări auto RCA valabile la Euroins. Aceștia, dar și păgubiții liderului RCA vor putea solicita imediat restituirea de prime și plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților, după publicarea deciziei ASF în Monitorul Oficial.

Citit 480 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.