Șeful statului român a vizitat un oraș "verde", de lângă Abu Dhabi

Șeful statului român a vizitat un oraș "verde", de lângă Abu Dhabi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a vizitat, duminică, Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Alături de şeful statului, la Masdar City, s-au aflat şi membri ai Guvernului, respectiv, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

"Vizita preşedintelui Klaus Iohannis a fost centrată pe zona de campus şi laborator în aer liber a Masdar City, teren de testare pentru transportul şi, respectiv, pentru arhitectura urbană sustenabile. Având în vedere tendinţa ascendentă a urbanizării în România, similară altor ţări europene, decarbonizarea eficientă a oraşelor joacă un rol important în limitarea efectelor schimbărilor climatice", informează sursa citată. În plus, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că tranziţia către oraşe mai sustenabile necesită inovare, precum şi investiţii în cercetare şi dezvoltare.

La Masdar City, preşedintelui Iohannis i-au fost prezentate soluţii de transport şi de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire şi ventilaţie urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum şi de utilizare optimă a luminii naturale în unităţile de cercetare şi învăţământ.

"Tehnologiile şi soluţiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte oraşe, inclusiv oraşe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluţii contribuie inclusiv cercetători români, afiliaţi institutelor de cercetare din Masdar City", menţionează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a remarcat că o tranziţie verde de succes presupune investiţii în educaţie şi asigurarea de personal calificat, iar tinerii în special pot juca un rol important în tranziţia verde şi cea digitală.

Citit 637 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 15:43

1 comentariu

  • postat de Special, vine de la specialist ?
    Duminică, 19 Martie 2023 17:37
    109.166.132.***
    Au mai rămas doi ani de președinție, din opt trecuți și acum s-a apucat de treabă Iohannis, la sfârșit de mandat, de parcă ar fi Ceaușescu, pe ultimii ani de mandat, cu a lui ,,alo...alo..alo'' de la balcon strigare ? Ce au în comun ? Sunt un fel de manechine de vitrină, unul în comunism reprezentat
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.