Creștere salarială cu impact în educație

Creștere salarială cu impact în educație
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Profesorii debutanți ar trebui să aibă o creștere a salariului de aproximativ 62%, potrivit calculelor Edupedu.ro, pe baza prevederilor din expunerea de motive a proiectului Legii învățământului preuniversitar. Bugetul pentru creșterile salariale este de peste 8 miliarde de lei, conform documentului citat anterior.

Proiectele de legi ale Educației s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 29 martie, însă trebuie precizat că adoptarea în Guvern nu înseamnă şi aplicarea lor. După aprobarea Executivului, proiectele vor fi trimise Parlamentului pentru dezbatere. În cazul în care vor fi aprobate de Camera Deputaților și apoi de Senat, aceste proiecte vor fi trimise la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. După promulgare și publicarea lor în Monitorul Oficial, acestea vor intra în vigoare la data prevăzută în actele normative.

Profesorii debutanți ar urma să aibă un salariu echivalent cu salariul mediu brut pe economie, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Tot în document este menționat că salarizarea întregului personal didactic se va realiza în mod progresiv, având la bază salariul profesorului debutant.

Citit 548 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.