Românii își doresc să rămână în Uniunea Europeană

Românii își doresc să rămână în Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un procent de 70% dintre români ar vota pentru rămânerea României în Uniunea Europeană, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, doar 13% ar vota pentru ieșirea din Uniune, iar 12% declară că nu sunt hotărâți, rezultă dintr-un sondaj realizat de Avangarde, la comanda G4Media.ro. Sondajul mai arată că liderii UE nu se bucură de multă încredere în rândul românilor, iar cercetarea sociologică a fost realizată la câteva săptămâni după ultimul Eurobarometru, ce indica o prăbușire a încrederii românilor în UE.

Tot conform sondajului Avangarde, 60% dintre cei intervievați spun că au mai degrabă o părere bună despre Uniunea Europeană, 8% foarte bună, mai degrabă proastă 19% și foarte proastă 2%.

G4Media.ro a scris, pe 10 martie, că doar 46% dintre români cred că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun, față de 62% media europeană, se arată în cea de-a noua ediție a eurobarometrului realizat de Parlamentul European, tendințe sociodemografice 2007-2022. Potrivit sondajului, în 2015, numărul românilor care spuneau că apartenența la UE este un lucru bun era mult mai mare, 68%, comparativ cu media UE de la acea vreme, de 54%.

Se pare că încrederea românilor în UE s-a prăbușit odată cu debutul pandemiei, când Bruxelles-ul a introdus reguli stricte de călătorie condiționate de vaccin. Potrivit sondajului, în 2020 ne aflam încă în media europeană când eram întrebați dacă apartenența la UE este un lucru bun (55% România, 59% media europeană) dar, de atunci, diferența a crescut constant: în timp ce la nivel european încrederea în UE a crescut, în România a scăzut în mod continuu.

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 18:35

1 comentariu

  • postat de das
    Marți, 04 Aprilie 2023 00:07
    89.136.7.***
    Sigur ca isi doresc sa ramana in uniunea europeana ca nu mai au incotro ! Bine acum toate fabricile , uzinele si terenul agricol nu mai apartin romanilor ! Nici nu mai avea cum ! Politicienii au vandut tot pentru ca nu se pricepeau ei la industrie fabrici si alte cele si ce si-au zis..da-le ma la ai
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.