Ce verifică ANAF în comerțul online

Ce verifică ANAF în comerțul online
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii ANAF îi verifică pe cei care au avut vânzări anul trecut de peste 100.000 de euro, nu pe cel care îşi vinde din casă bicicleta copilului sau clăparii, a declarat, marţi, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Discutăm de fapte de comerţ care nu sunt autorizate. După ce am făcut acea verificare pe tranzacţiile care s-au făcut, ca urmare a informaţiilor din declaraţia 395, şi am constatat că sunt peste 20.000, cu un volum de aproape 2 miliarde de lei, am stabilit un prag de analiză de risc a noastră (...) Am zis să începem cu cei mai mari, cei mai mari fiind o persoană care a vândut prin comerţ online de 44 milioane de lei, 9 milioane de euro, şi nu a declarat nimic. Mie mi se pare că omul ăla e şi sărit un pic de pe fix. Cum să vinzi de 9 milioane de euro fără să declari nimic? Este clar că sfidezi orice regulă de bun-simţ", a spus Lucian Heiuş.

Întrebat dacă vor începe verificări şi în rândul gospodinelor care comercializează cozonaci şi alte produse specifice sărbătorilor pascale şi care depăşesc acel plafon, preşedintele ANAF a subliniat că românii nu ar trebui să cumpere astfel de produse de la persoane fizice neautorizate.

Citit 537 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.