În perspectivă, Forțele Navale vor fi dotate cu submarine

În perspectivă, Forțele Navale vor fi dotate cu submarine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării solicită Parlamentului să aprobe noi achiziții militare majore. Mai exact, conform hotnews.ro, Armata vrea să cumpere submarine militare, noi nave vânătoare de mine și să modernizeze actualele nave purtătoare de rachete.

"Creșterea bugetului Ministerului Apărării Naționale începând cu anul 2023, la 2,5% din PIB, a creat condițiile pentru inițierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României", se arată în solicitarea MApN adresată Birourilor Permanente ale Parlamentului.

În primul rând, MApN dorește realizarea capabilității de luptă contra minelor marine, prin înzestrarea Forțelor Navale cu nave de tip vânător de mine în scopul obținerii unor capabilități eficiente de detecție, clasificare, identificare și distrugere/neutralizare a minelor marine. În plus, programul de înzestrare a Forțelor Navale se completează cu nave de tip submarin, în scopul obținerii unor capabilități eficiente în cercetare pentru recunoaștere și culegere de informații la nivel operativ-strategic, concomitent cu executarea acțiunilor de luptă împotriva navelor de suprafață și submarinelor inamice, independent sau în cooperare cu alte forțe, în apele teritoriale, cât și în cele internaționale sau în zone litorale ostile, cu grad ridicat de risc, departe de bazele navale proprii.

Totodată, programul este destinat modernizării sistemelor de luptă principale și actualizării capabilităților operaționale, corespunzător nivelului tehnologic actual și asigurării unui grad ridicat de interoperabilitate cu alte unități de luptă proprii și ale altor state membre NATO pentru navele purtătoare de rachete din clasa Tarantul.

Citit 572 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.