Ce reduceri de cheltuieli au propus miniștrii PSD

Ce reduceri de cheltuieli au propus miniștrii PSD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miniștrii PSD s-au reunit miercuri, în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament, pentru a discuta, potrivit surselor hotnews.ro, despre măsurile fiscale pe care trebuie să le identifice Guvernul pentru a acoperi deficitul bugetar. Întâlnirea a avut loc înaintea ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu le-a cerut să prezinte lista cu măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, în contextul în care el va prelua funcția de premier, la rocada care ar urma la șefia Guvernului din luna iunie.

Potrivit acelorași surse, la Ministerul Finanțelor se vor reduce 380 milioane de lei, la Economie - 10 milioane de lei, la Cultură - 2 milioane de lei, în timp ce Ministerul Muncii și Ministerul Agriculturii nu au prezentat liste cu reducerea cheltuielilor bugetare.

De asemenea, social-democrații iau în calcul să introducă într-o ordonanță pentru reducerea cheltuielilor bugetare și prevederea potrivit căreia s-ar interzice cumulul pensie - salariu pentru angajații de la stat. Nu s-a stabilit exact cum ar arăta această prevedere, dar se pare că va fi instituit un prag astfel încât cei care au pensii mici să poată beneficia și de salariul de la stat.

Citit 489 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.