Ministrul Agriculturii nu are „liniște sufletească”

Ministrul Agriculturii nu are „liniște sufletească”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

​​La începutul ședinței de Guvern de joi, 20 aprilie, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul va aproba o hotărâre prin care să fie asigurate mecanismele de alocare pentru fermieri a 10 milioane de euro de la Comisia Europeană şi a 10 milioane de euro de la bugetul Ministerului Agriculturii, spunând că în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial aceştia vor putea să îşi depună documentele la APIA pentru a primi banii.

În ceea ce îl privește, ministrul Agriculturii, Petre Daea, criticat pentru reacția în scandalul cerealelor ieftine din Ucraina, le-a cerut colegilor săi din Guvern să nu îl lase singur în această criză: "Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine". El a susținut că a luat măsuri "mai rapide decât pe front" pentru a-i proteja pe fermierii români.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut, tot joi, lui Petre Daea, informaţii despre constituirea unui grup de lucru menit să ia măsuri în vederea reducerii preţului laptelui, transmite agerpres.ro. Ministrul Agriculturii a menţionat că a cerut constituirea grupului de lucru, dar a adăugat că nu a avut posibilitatea să se ocupe personal de acest aspect, din cauza programului încărcat din ultima perioadă. În plus, el a adăugat că este vorba despre un document "laborios" şi că nu a avut posibilitatea să îl realizeze. "Păi, grupul de lucru ştiţi cum e: să lucrezi. Dar dacă fac eu grupul de lucru şi el stă şi se cântă la mandolină şi se uită pe pereţi… N-am avut timpul necesar şi liniştea sufletească, pentru că dumneavoastră aţi văzut: când în Parlament pe moţiune, când în partea cealaltă, când ceilalţi la televizor", a mai spus Petre Daea.

Citit 556 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2023 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.