Laptele ar urma să se ieftinească cu 20%

Laptele ar urma să se ieftinească cu 20%
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea de concurenţă discută cu retailerii şi procesatorii care intenţionează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea preţului laptelui de consum, îndrumând companiile să respecte regulile de concurenţă.

Acordul voluntar între retaileri şi procesatori pentru reducerea preţului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de şase luni şi urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă şi reprezentanţi ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România şi ai Asociaţiei Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România.

Reducerea de minimum 20% a preţului la raft se va aplica laptelui de provenienţă românească care costă în prezent peste 7 lei/litru şi se va împărţi între retaileri (minimum 10%) şi procesatori (minimum 10%).

"Rolul nostru este de a îndruma actorii implicaţi astfel încât să nu rişte încălcarea regulilor de concurenţă, respectiv, acordul voluntar să se desfăşoare în parametrii stabiliţi: negocierile să fie bilaterale între fiecare furnizor şi fiecare retailer, aceştia având posibilitatea de a aplica discount-uri de cel puţin 10%. Vom monitoriza această iniţiativă împreună cu autorităţile responsabile, precum Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), noi urmând să utilizăm Monitorul Preţurilor la Alimente, platforma online care afişează preţurile produselor alimentare", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În funcţie de rezultatele monitorizării, Consiliul Concurenţei va discuta cu reprezentanţii Guvernului, pentru a vedea ce măsuri se impun, subliniază sursa citată.

Citit 566 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2023 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.